Miltelinis dažymas

Aliuminis – tai medžiaga, kuri pramonėje ir buityje naudojama tikrai dažnai. Kai siekiama pagerinti aliuminio eksploatacines savybes, neretai tenka pasvarstyti apie tai, kaip būtų galima šią medžiagą apdirbti – įvairių galimybių turime tikrai nemažai. Viena jų – tai aliuminio miltelinis dažymas, kuris neteršia aplinkos nuodingomis medžiagomis, ir užtikrina tikrai puikų rezultatą. Miltelinis dažymas neretai yra taikomas durų, langų fasadų profilių dažymui, ir t.t. Palanku yra tai, kad galima rinktis iš gausybės įvairių aliuminio spalvų, todėl garantuojamas iš tiesų puikus rezultatas.

Svarbiausi miltelinio dažymo privalumai

Aliuminio miltelinis dažymas džiugina įvairiais privalumais: toks aliuminio paviršiaus apdorojimo būdas yra ekologiškas ir nebrangus, o pasiektais rezultatais galima džiaugtis tikrai ilgai. Taip pat ne ką mažiau svarbu ir tai, kad miltelinis dažymas garantuoja puikią gaminių estetinę išvaizdą, kuri išlieka metų metus.

Kaip atliekamas aliuminio miltelinis dažymas?

Tai – ganėtinai sudėtingas procesas, kurio metu tenka susidurti su įvairiais iššūkiais. Vienas jų – tai tinkamas aliuminio paruošimas. Pirmiausia nuo aliuminio paviršiaus yra pašalinami riebalai – tam yra paruošiamas aukštos temperatūros tirpalas. Kai riebalai pašalinami, paviršius  nuplaunamas, nuo jo pašalinami oksidai. Kai aliuminio paviršius tampa visiškai švarus, jis dažniausiai yra dengiamas gruntu, tačiau tai ne visada yra reikalinga. Galiausiai yra atliekamas miltelinis aliuminio dažymas – tam galima naudoti teptuką ar volelį, tačiau geriausių rezultatų pasiekiama tada, jei tam naudojamas purškimas. Toks paviršiaus padengimo metodas leidžia išvengti įvairių nelygumų, taip pat yra lengviau nudažomos sunkiai prieinamos vietos. Nors kartais aliuminio dažymo imamasi savarankiškai, tačiau tuomet, jei šį darbą patikėsite specialistams, viskas vyks gerokai sklandžiau, o rezultatas bus tikrai džiuginantis.

Svarbu pasirinkti tinkamus dažus

Rezultatai visada priklauso ir nuo to, kokius dažus nusprendžiama pasirinkti, todėl tam vertėtų skirti pakankamai dėmesio. Galima pasidomėti, kokių aliuminio dažų gamintojai yra sulaukę pačių palankiausių vartotojų atsiliepimų, įvertinti, kokia spalvų paletė yra siūloma, ir t.t. Tuo atveju, jei pasitarsite su aliuminio dažais prekiaujančiais specialistais, tikėtina, kad priimti sprendimą galėsite kur kas paprasčiau.